Повече оригиналност

Лятно барбекю

BBQ sauce bottles

Сезона на барбекютата е в разгара си. Направете вашето соаре на открито по- различно и оригинално, за да се откроява от останалите. Вкусната храна, изобилието от напитки и добрата атмосвера не винаги са достатъчни за хубаво барбекю. Вижте нашите съвети и идеи, които ще ви помогнат да превърнете обикновенното барбекю в изискано фреско.

ДЕКОРАЦИЯ НА СЪДОВЕТЕ

Може да поднесете ястията в инересни форми. Опитайте да украсите съдовете като използвате сосовете и гарнитурите за декорация.

 

Използвайте бели и чисти чинии. Поднесете сосовете - горчица, майонеза, кетчуп,  или други избрани от вас сосове по различен начин. Може да използвате всякакви форми (чашки, купички или интересни капачки) с чиято помощ да им придадете интересна форма. Бихте могли да използвате въображението си и да изрисувате различни фигурки.  По този начин, ще придадете на вашите ястия интересна визия и оригиналност. 

ПЛАСТОВЕ И ЕТАЖИ

Подредете масата по интересен и забавен начин. Бихте могли да подредите чистите чаши и чинии във форма на малки пирамиди или други форми на етажи.

По този начин масата ще изглежда по интересен начин, а и ще изглежда по- пълна.

Сгънете салфетките по интересен начин- например във форма на джобчета, в които да поставите вилиците и лъжиците.

ОБНОВЕТЕ МЕНЮТО

Дори да асоциираме думата барбекю със цвърчащи наденички на скара и печени колбаси, няма причина, поради която не можем да нарушим някои традиции и да внесем малки  подобрения и да направим нещата по различен начин.

Към обикновенната зелена салата, можем да добавим обелени и изчистени зрънца от нар, парченца авокадо или други плодови резанчета ( по ваш избор), които ще придадат по екзотичен вкус. Бихте могли да поднесете на масата норвежката версия на нашият таратор- салатата Раита ; вкусна салата от краставица и кисело мляко. Вижте рецептата за Домашно приготвена Раита .Вместо традиционният хляб, може да сервирате на вашите гости френски солени кроасанчета, брускети с маслини или зехтин или друг вид тестени хлебчета. Бихте могли да приготвите различни хлебчета, които да поставите в интересна кошничка и да поканите гостите да си вземат хлебче по избор.

УКРАСА ОТ ПРИРОДАТА

Освежете вашето барбекю, като използвайте интересна натурална декорация за ястията и напитките. 
Опитайте да украсите чистите чаши със стръкчета мента и плодови резенчета. Може дори да замените обичайните кубчета лед със замразени плодови кубчета. 
Бихте могли да украсите и масата с елементи от природата като клончета, листа и цветя, за да постигнете повече оригиналност и ефектна визия.