Как да организираме незабравимо парти?

Place setting with graduation napkin

При хубав повод, независимо дали е  скорошно дипломиране, кръщене, годеж, рожден ден, годишнина или друг специален повод - добрата домакиня се стреми да се представи добре пред гостите . За да направите Вашето събитие наистина незабравимо, вижте нашите съвети и предложения:

Менюто. Не забравяйте, че всеки има различни вкусове и предпочитания, за това трябва да сте добре потготвени. Поинтересувайте се предварително за вкусовете на вашите гости. Уверете се, че ако сред поканените има вегетарианци или страдащи от хранителни алергии- ще предложите алтернативен вариант.Разнообразното меню е ключа към хубавото събитие.

 

Придържайте се към темата на повода. Би било добре, празничната украса да е съобразена с повода на събитието.

Ако празнувате скорошно дипломиране, опитайте да направите салфетките във форма на диплома, привързана с ярка панделка.

Създайте собствен и оригинален стил когато украсявате. Има много лесни и икономични начини да постигнете страхотен ефект. Използвайте стари шишенца от парфюм или други интересни бутилки, шишенца или бурканчета с хубава форма, които да използвате като вази за цветя.

Експериментирайте с необичайни подложки.  Вместо да се насочвате към традиционните  подложки, опитайте нещо ново и интересно. Богато украсените хартиени покривчици могат да бъдат страхотна алтернатива. Предимството на хартиените украси, е че можете да ги отпечатате с думи, фрази или дори изображения и снимки по ваше желание.

Подаръчета. Направите малки подаръчета за вашите гости, като малка кутийка ароматни свещи или пликче с домашни сладки. Бихте могли да направите красиви бурканчета с преливащи цветове като използвате пясък, боб, ориз, захар, канела и други подправки.

За да направите бурканчетата по- интересни използвате сухи подправки и продукти, като какаови или кафени зърна, лавандула, изсушена лимонова или портокалова кора. 
Преливащият ефект ще отнеме време, затова поставете подправките в бурканчета, няколко дни по- рано, за да се слеят съставките.